ESPA

Η παραδοσιακή τέχνη της φιλοξενίας

Tο ξενοδοχείο μας είναι A κατηγορίας και βρίσκεται στην πλατεία του χωριού Πλαίσια, σε απόσταση μόλις 25 km από την πόλη των Ιωαννίνων και 17 km από τον κόμβο της Εγνατίας οδού. Είναι αναπαλαίωση παλαιάς πέτρινης οικίας που κατασκευάστηκε το 1931. Οι νέοι χώροι έγιναν με το ίδιο μεράκι και τα ίδια αυθεντικά υλικά κατασκευής, την πέτρα και το ξύλο. Αποτελείται από 4 ευρύχωρα δωμάτια τα οποία έχουν πρόσβαση σε κοινή αυλή.

Το πρωινό του είναι πλούσιο και περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από τοπικές πίτες όπως λαχανόπιτες, αλευρόπιτες, τυρόπιτες, μπατσαριά, μαρμελάδες και μέλι από τοπικούς συνεταιρισμούς.

Η θέση του είναι ιδανική για να επισκεφθεί κανείς τα χωριά των Τζουμέρκων, καθώς και τα αξιοθέατα της πόλης των Ιωαννίνων. Βρίσκεται σε απόσταση 15km από το γεφύρι της Πλάκας.

room

Πρωινό

outdoor

Το πρωινό μας

Μπορείτε να πάρετε το πρωινό σας στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του ξενοδοχείου ή να το απολαύσετε στον προαύλιο χώρο με θέα την κεντρική πλατεία του χωριού καθώς και το Ξεροβούνι και τα Τζουμέρκα.

Το πρωινό έχει έντονο το άρωμα της Ηπείρου. Όλα τα υλικά από τα οποία παρασκευάζονται τα διάφορα εδέσματα προέρχονται από την γύρω περιοχή. Από τα πιο απλά όπως το γάλα, το μέλι, τις μαρμελάδες, τα αυγά, τα τυριά, τα αλλαντικά, μέχρι τα πιο σύνθετα όπως είναι οι πίττες και τα γλυκά του κουταλιού,. Η περιοχή της Ηπείρου φημίζεται για τα τυριά της και τα γιαούρτια. Η Φέτα, το Κεφαλοτύρι, η Κεφαλογραβιέρα και το Γαλοτύρι είναι μερικά από τα πιο γνωστά τυριά.

Οι πίτες παρασκευάζονται από μας με μεράκι και φροντίδα γιατί αντιπροσωπεύουν ένα από τα πλέον χαρακτηριστικά στοιχεία της τοπικής Γιαννιώτικης κουζίνας. Είναι μια παράδοση αιώνων που διατηρήθηκε για πολλούς λόγους: Τα βασικά υλικά υπάρχουν σε αφθονία, δεν έχουν υψηλό κόστος και είναι προσιτά στον καθένα. Ο τρόπος παρασκευής είναι απλός και γρήγορος. Η πίτα όταν είναι έτοιμη είναι μια γευστική απόλαυση, ενώ τα αγνά φυσικά υλικά σε συνδυασμό καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα από θρεπτικές απαιτήσεις.

Η περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο και γενικότερα γύρω από το χωριό έχει πλούσια βλάστηση. Ανάμεσα στα διάφορα φυτά μπορεί να βρει κανείς Τσάι, Χαμομήλι και Μέντα. Τα συλλέγουμε από τη φύση και τα προσφέρουμε στο πρωινό μας.

Το ξενοδοχείο μας έχει
πιστοποίηση "Ελληνικό Πρωινό"

Το "Ελληνικό Πρωινό" είναι ένα πρόγραμμα του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος

Στο πρωινό μας θα βρείτε:

 • Φρέσκο ψωμί (ζυμωτό με προζύμι δικής μας παραγωγής), πολύσπορο σε μικρά φορμάκια, και ποικιλία τυριών με κύριο εκπρόσωπο την φέτα για την οποία φημίζεται η Ήπειρος. Επίσης στα τυριά περιλαμβάνονται το κεφαλοτύρι η κεφαλογραβιέρα και το γαλοτύρι.
 • Υπάρχει γιαούρτι και βούτυρο.
 • Αλλαντικά,
 • Αυγά βραστά, αυγόφετες, αυγό μάτι, στραπατσάδα (αυγο-τυρι φετα-πιπερια-ντομάτα)
 • Ποικιλία από πίτες που περιλαμβάνουν την Μπατσαριά, την Ζυμαρόπιτα, την Τυρόπιτα, την Μακαρονόπιτα, την Κοτόπιτα, τις Τηγανίτες με τυρί ή με μέλι και ζάχαρι, τις Ελαιόπιτες τα Τυροριγανάκια, και τα Τυροντοματάκια.
 • Τραχανάς
 • Μέλι
 • Μαρμελάδες (Κράνο, Βατόμουρο, Κυδώνι, Φράουλα, Ροδάκινο, Βερίκοκο) Γλυκά κουταλιού (Κεράσι, Καρύδι, Νεραντζολέμονο, Κυδώνι, Κίτρο)
 • Κουλουράκια πορτοκαλιού
 • Κέικ σοκολάτας, πορτοκαλιού
 • Φρούτα εποχής – φρουτοσαλάτες Χυμοί
 • Καφές Ελληνικός, Τσάι, Χαμομήλι και Μέντα από την περιοχή μας.
Breakfast

Δωμάτια

Δωματιο 1

80.0 From / per night

Τρίκλινο δωμάτιο 30 τ.μ. παραδοσιακού στυλ με ξύλινο ταβάνι και γήινα χρώματα.

Δωματιο 2

75.0 From / per night

Τρίκλινο δωμάτιο 22 τ.μ., παραδοσιακού στυλ με ξύλινο ταβάνι.

Δωματιο 3

75.0 From / per night

Τρίκλινο δωμάτιο 22 τ.μ., παραδοσιακού στυλ.

Δωματιο 4

70.0 From / per night

Δίκλινο δωμάτιο 17 τ.μ., παραδοσιακού στυλ.

Showing 1 to 4 of 4 results
ESPA

BOOKONCLOUD
© Powered by Bookoncloud
Μετάβαση στο περιεχόμενο