ESPA

Τοποθεσια & Επικοινωνια

Καλώς Ήρθατε στην Περιοχή μας

Το χωριό Πλαίσια είναι χτισμένο σε ένα οροπέδιο σε υψόμετρο 620 μέτρων δίπλα από το χωριό Καλέντζι. Ανατολικά του χωριού σε απόσταση περίπου 2 χιλιόμετρα κυλάει ο ποταμός Άραχθος, νότια βρίσκεται το Ξεροβούνι (ύψος 1600 μέτρα) και δυτικά η Αετοράχη που έχει ύψος περίπου 1150 μέτρα. Έχει την χαρακτηριστική δομή των ελληνικών χωριών με την πλατεία στο κέντρο και τα σπίτια χτισμένα γύρω από αυτή. Τα σπίτια είναι όλα πετρόχτιστα με κόκκινα κεραμίδια και έχουν κήπους φροντισμένους με μεράκι. Το χωριό διασχίζει ρέμα που το χωρίζει σε δύο μαχαλάδες. Στο χωριό υπάρχει η εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία στέκει εκεί πάνω από 3 αιώνες. Επίσης υπάρχουν το μοναστήρι του Αι -Γιάννη, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, η εκκλησία της Παναγοπούλας και του Αι Λιά.
Η βλάστηση είναι πλούσια καθώς στην περιοχή βρίσκει κανείς καρυδιές, συκιές, κορομηλιές, αγριαχλαδιές, φλαμουριές και μεγάλους πλάτανους. Μεγάλος αιωνόβιος πλάτανος βρίσκεται και στην κεντρική πλατεία του χωριού.
Στο χωριό υπάρχει προτομή του λογοτέχνη Ιωάννη Παπαδιαμαντόπουλου (1856-1910) γνωστού ως Ζαν Μορεά. Ο Ζαν Μορεά πέρασε από το χωριό, το αγάπησε και έμεινε αρκετό διάστημα.

Hotel Alexandra

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

    Πλαίσια, Ν.Ιωαννίνων 44013, Ελλάδα

    ESPA

    BOOKONCLOUD
    © Powered by Bookoncloud
    Μετάβαση στο περιεχόμενο